J’ai reçu mon colis européen ! I received my european parcel !
I am so excited ! I received a gourmet parcel
from Great-Britain last week-end ! It was the first time I was taking part in a
parcel exchange between foodbloggers and I liked the idea of receiving
something from a foreign country ! This event was impeccably organized by
Johanna from the Passionate Cook and the theme was “childhood sweets” : We had
to send favorite candies from our childhood, as well as anything sweet. The
good thing about this event is that you know in advance the likes/dislikes of
your blog partner, so you are certain of sending things that will be
appreciated /receiving things you will enjoy.
As for me, I sent my parcel to Deborah from
“The Humble Housewife” in Ireland. She wrote a post about her parcel here.
And I received a great, really great parcel
from Dianne, a gluten-free Journey, in England. Not only did she send delicious treats (chew bars -
aniseed and raspberry pinepapple flavours-, small jars of English raspberry jam and sweet apple chutney with west country
cider, sea salt flavoured with herbs of Provence, a selection of handmade
clotted cream fudge from Dorset), but also the lattest issue of "delicous"
magazine, a very cute book of recipes from the Dorset and also a bookmark with
an adorable kitty on it as well as a dessert recipe !!
Dianne, I had never tasted “clotted cream
fudge” before and I was not even able to translate it into french but they were
to die for (not good for the summer bikini though, lol!!). My kids loved the
chew bars. They did not know if they could actually swallow it, so I tasted one
and said “yes”. The magazine is absolutely splendid, I will probably cook 2 or
3 of their recipes soon. I will taste the jams next week-end when I have time
to enjoy a good breakfast.
Merci again, Dianne !!
Je suis ravie, ravie,
ravie !! J’ai reçu un très joli colis gourmet d’Angleterre ce
week-end ! C’est la première fois que je participais à un échange de colis
entre bloggeurs et ce qui m’avait plu, c’est que cet échange s’effectuait entre
pays européens. C’est Johanna du blog « passionate Cook » qui a
organisé l’événement de main de maîtresse. Le thème était « les douceurs
de l’enfance » : l’ on pouvait donc envoyer nos bonbons fétiches
ainsi que n’importe quelle gourmandise sucrée. Chaque bloggeur avait au
préalable communiqué à Johanne ses goûts (et dégoûts).
Pour ma part, je devais envoyer
un colis en Irlande, à Deborah de "A Humble Housewife". Voici le post qu’elle a écrit à ce sujet (en bas de page).
Et j’ai donc reçu le super colis
photographié, d’Angleterre, du Dorset plus précisément, de la part de Dianne, de "a gluten-free Journey".
Très généreuse, elle ne s’est pas
contentée de m’envoyer des gourmandises (petits pots de confiture maison aux framboises
et au chutney de pommes/cidre, sel marin aux herbes de Provence, des « clotted cream fudge » maison
qui sont des sortes de caramel en moins « élastiques » et très riches
en crème, des sortes de long chewing-gum plats -mais qui en fait s’avalent- aux
framboises/ananas et anis), mais également le dernier numéro du superbe
magazine « delicious », dont 2 ou 3 recettes m’ont tapée dans l’œil,
ainsi qu’un très joli recueil de recettes du Dorset et un garde page sur lequel
est imprimé une recette de dessert. Je pense qu’elle doit aimer les chats car
sa jolie carte d’accompagnement ainsi que le marque-page comportent un joli
minet.
Merci beaucoup Dianne, vous
m’avez gâtée et j’espère garder le contact avec vous !