19 décembre 2008

Menu For Hope : Donnez...et gagnez ! Donate some money and get a chance to win a prize !

What is Menu for Hope?Menu for Hope is an annual fundraising campaign hosted by Pim of Chez Pim and a revolving group of food bloggers around the world.  Five years ago, the devastating tsunami in Southeast Asia inspired Chez Pim to find a way to help, and the very first Menu for Hope was born. The campaign has since become a yearly affair, raising funds to support worthy causes worldwide. In 2007, Menu for Hope raised nearly $100K to help the UN World Food Programme feed the hungry.Each December, food bloggers from all... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 09:41 - Commentaires [1] - Permalien [#]
Tags :

11 décembre 2008

Mon Noël en Blanc et Beige, My White and Cream Christmas

  After last year's British Christmas, I have chosen a color-based theme for 2008. What other colors than white and cream could be classy enough for a very wintery and festive menu ? Click on the pictures to read the recipes. A bientôt ! Après le Noël anglais de l'an dernier, j'ai choisi cette année de décliner un thème chromatique plutôt que géographique. Et le blanc et beige, en hiver, c'est top ! Cliquez sur les photos pour accéder aux recettes. A bientôt ! Chesnut Velouté with Cep flavored Poached Meringues, Velouté de... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - - Commentaires [9] - Permalien [#]
Tags : ,
07 décembre 2008

Ma bûche de Noël (chocolat et caramel salé)/ My Christmas Yule log (chocolate and salted caramel)

As you probably know, I am far away in  a warm and exotic country. Nevertheless, I am not abandoning you : I am aware that many among you are already panicking about the preparation of the holidays meals. This is why I am leaving you with last year's yule log. I can assure you that it is less complicated than it looks. See you soon, I'll be back on december 12th. Click on the picture to read the recipe. Comme vous le savez, je suis loin, très loin, dans un pays chaud et exotique. Cependant, je ne vous oublie pas, je suis... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - Commentaires [9] - Permalien [#]
Tags : , , , , , ,
03 décembre 2008

Le cadeau idéal pour gourmands francophiles ! The perfect Christmas gift for Francophile Foodies !

A Short Guide to Foodie French...with a touch of salt, by Françoise Blanchard and Jeremy leven, éditions Diateino. Noël a sonné avant l'heure pour moi : un petit colis m'est parvenu par la poste et il contenait ce livre. Dominique de la société Diateino m'avait contactée quelques temps auparavant pour savoir si je pouvais parler de ce livre dans mon blog. Je lui avais alors répondu que je ne le ferais que s'il me plaisait et que dans le cas contraire, je le leur retournerais. Et bien, inutile de vous dire qu'il siège... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - Commentaires [4] - Permalien [#]
Tags : , , ,