04 novembre 2008

Gâteau d'anniversaire rapido presto ! From scratch Birthday Cake !

Chestnut and Hazelnut Fondant Cake,Chocolate Glaze. Moelleux Marrons et Noisettes, Glaçage Chocolat Three days away from home...and the day I was back, it was my elder daughter's birthday (she turned 12). A quick inspection of my fridge : empty ! a true Siberian desert ! Apart from 5 eggs and half a stick of butter. What about my pantry ? Not a lot to declare, I am afraid...Oh yes, some milk chocolate, hazelnut powder and ...chestnut spread (yoohoo). Now, let's go for a totale improvisation in trying to make something... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - Commentaires [13] - Permalien [#]
Tags : , , , , ,

31 octobre 2008

Bigarrade, à essayer absolument ! A must-try restaurant !

  Date of lunch : october 2008. Résumé en françaisVraiment, à ne pas louper ! Nous avons passé un excellent moment, entre la dégustation de mets très fins, la découverte de nouveaux ingrédients (Yuzu kushu, mojama, fleurs de coriandre, fleurs d'aneth, mouron des oiseaux,...), notre discussion très décontractée avec le Chef et son second....Un rêve de bloggeuse culinaire ! Même si la cuisine est épurée voire zen (beaucoup de cru et de cuissons courtes), il y a énormément de travail en amont dans la préparation des... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - Commentaires [8] - Permalien [#]
Tags : , ,
29 octobre 2008

A "Pissaladière" for the Daring Bakers/Une Pissaladière pour les Daring Bakers

A particularly moving challenge this month, since one of the hostesses, Sherry Cermak, tragically passed away last july, from a massive and sudden heart attack. Even though I did not know her personnally, I was touched . Hard to explain, but, with the Daring Bakers, I have the feeling of belonging to a group of great people sharing the same passion about food. And the loss of one person from this group sucks. Courageous Rosa had to handle the challenge al by herself, and in those sad circumstances, I can imagine it has not... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - Commentaires [24] - Permalien [#]
Tags : , , , , ,
27 octobre 2008

Muffins tout chauds pour le MM#11 ! Hot from the oven for Muffin Monday #11 !

Hey, but I am becoming a "Muffin Monday" addict ! Actually, my first participation was not a real one since I was a member of the jury and hence, I could not be a competitor. My second one was rewarded with a silver medal. So let's see what happens next...The theme chosen by Cuisine Plurielle, last edition's winner, was "colors and flavors of Autumn".This is why I have chosen to emphasize on two fruits which are at the top of the season : pear and walnut. To make an even more gourmet treat, I have decided... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - Commentaires [17] - Permalien [#]
Tags : , , , , ,
25 octobre 2008

Problème technique résolu !

Petit message rapide pour remercier le forum d'aide technique de Canalblog et plus particulièrement "Kyungjin". Je ne sais pas si vous l'aviez remarqué, mais mon blog était subitement devenu très laid, avec les titres de mes billets soulignés, et surtout tous les liens de mes deux colonnes soulignés et recolorés dans une couleur ignoble !! Impossible d'y remédier, d'autant que dans mes "paramètres" et "style", tout était normal.Pour info et pour ceux qui ont connu cela, sachez que ce problème est... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 12:20 - Commentaires [2] - Permalien [#]
22 octobre 2008

Tatin aux Coings Epicés et aux Poires /Pears and Spiced Quince Tart Tatin

Tarte Tatin de Poires et de Coings pochés dans un Miel AniséTart Tatin with Pears and Aniseed Honey-poached Quinces I am finally back ! I haven’t totally recovered from my awful tracheitis, but I feel much better. Some days, I could hardly breathe, so I am relieved that I can now have an “almost” normal life. But, please, let’s forget this painful moment and enjoy with me the return of the quinces ! Ah, how I love them ! I like the fact that they look ugly, they are not easy to peel, long to cook, but they are so wonderful and... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 09:00 - Commentaires [8] - Permalien [#]
Tags : , , , ,

11 octobre 2008

J’ai dé-jeûné avec Nigella ! I had “break fast” with Nigella!

Le “Easy almond Cake” de Nigella Nigella’s easy Almond Cake     Why don’t you believe me? I swear I am not lying! I had “break fast” with Nigella Lawson. OK, OK, I am a bit tricky here, you probably have noticed that I have written “break fast” in two words!! Hehe! I meant that I broke Yom Kippur’s fast with one of Nigella’s Cakes. Actually, the play on words works better in French but I tried to do my best…Here in France, we are used to start our  post-fast meal with sweet things, as to not hurt our fragile... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - Commentaires [7] - Permalien [#]
Tags : , , ,
08 octobre 2008

Un duo diabolique : Chocolat et Caramel Salé / A « diabolical » duo : Chocolate and Salted Caramel

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Arial Unicode MS"; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-charset:128; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1 -369098753 63 0 4129279 0;} @font-face {font-family:"\@Arial Unicode MS"; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-charset:128; ... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - Commentaires [12] - Permalien [#]
Tags : , , ,
06 octobre 2008

Un bon début de semaine...A nice way to start a new week...

Il y a des Lundis plus difficiles...Ce matin, j'apprends que mon Muffin Framboises, Figues et Romarin a remporté la deuxième place du Muffin Monday #10. Sur 58 candidatures, avouez quand même qu'il y a de quoi être fière...Je remercie donc le Jury, Flo, bien sûr, l'autre Flo, Yannick et Natte d'avoir fait preuve d'un goût certain, lol !! J'ai tellement adoré la médaille designée par Flo que j'ai eu envie de vous la montrer : personnalisée avec la photo du Muffin, s'il vous plait ! Quel professionnalisme...Bravo, Flo ! Et félicitations... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 13:18 - Commentaires [7] - Permalien [#]
Tags : , , ,
03 octobre 2008

Salade de Fruits Chic et Choc, Chic and Shock Fruit Salad

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Wingdings; panose-1:5 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:2; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 268435456 0 0 -2147483648 0;} @font-face {font-family:"Arial Unicode MS"; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-charset:128; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1 -369098753 63 0 4129279 0;} @font-face ... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - Commentaires [4] - Permalien [#]
Tags : , , , , , , ,