750 grammes
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A Foodie Froggy in Paris

20 février 2008

Tarte au Chocolat et aux Noisettes Caramélisées, Chocolate and Caramelized Hazelnuts Tart

Tarte au Chocolat et aux Noisettes Caramélisées, Chocolate and Caramelized Hazelnuts Tart
If there was a contest for the « richest dessert » ever, this Chocolate and Caramelized Hazelnuts Tart would have won First Prize, hands down! But it is part of its charm : “to be eaten with moderation” does not mean "with frustration”. Moreover, unless...
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16 février 2008

Enfin, ma critique du restaurant « Spring », At last, my review of Spring !

Enfin, ma critique du restaurant « Spring », At last, my review of Spring !
Date of dinner : october 2007. Résumé en français Un excellent repas dans une ambiance extrêmement décontractée, sans chichi, à l’image du Chef, Daniel Rose. Le repas était très fin, goûteux et surtout extrêmement frais : ici l’emphase est mise sur les...
13 février 2008

Cette fois-ci, c’est une vraie Ile Flottante…This time, it is a real Floating Island

Cette fois-ci, c’est une vraie Ile Flottante…This time, it is a real Floating Island
Floating Islands with Pink Pralines and fresh Raspberry Coulis Ile Flottante, Pralines Roses et Coulis de Framboises A few days ago, I made a little joke to you with a false floating island , which was actually a savory appetizer. Remember ? Today, no...
10 février 2008

Un menu "chaud, chaud" pour votre Valentin, a "hot" menu for your Valentine !

 Un menu "chaud, chaud" pour votre Valentin, a "hot" menu for your Valentine !
Menu "Sexy/Spicy" Lime and Lemongrass Rum Punch/Punch Citron vert et Citronnelle Spicy Thaï Pomelos salad/Salade de pomelos Thaï épicée Seared Tuna Fillets, Orange-ginger Sauce/Steaks de Thon mi-cuits, Sauce Orange/Gingembre Asian style asparagus/Asperges...
28 janvier 2008

Daring Bakers Challenge : Tarte au Citron Meringuée et…étoilée ! A Starry Lemon Meringue Pie !

Daring Bakers Challenge : Tarte au Citron Meringuée et…étoilée ! A Starry Lemon Meringue Pie !
Thank you dear Daring Bakers, I have finally found the perfect recipe for Lemon Meringue Pie ! The sweet crust is pleasantly flaky, the lemon filling is perfectly balanced between sweetness and tartness, and the Meringue is tasty and not too sticky. But,...
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24 janvier 2008

Mille-feuille d’Asperges et Crème d’Amandes au Parmesan, green asparagus “mille-feuilles” and Parmesan Almond Cream.

Mille-feuille d’Asperges et Crème d’Amandes au Parmesan, green asparagus “mille-feuilles” and Parmesan Almond Cream.
Puff pastry or phyllo ? Pâte feuilletée ou pâte filo ? Today, I propose to you two versions of the same recipe. As for me, I like them both : phyllo is lighter and more “unusual” so it is a good choice if you want to surprise your best friends or your...
21 janvier 2008

Saltimbocca alla Romana, Veal Scallops with Prosciutto and Sage

Saltimbocca alla Romana, Veal Scallops with Prosciutto and Sage
Simplicity and lightness are the key words of my culinary « specifications » of the month. This, contrarily to what you might think, is totally compatible with “tastiness” and “conviviality”! It is true that after all the "rich-but-still-totally assumed"...
17 janvier 2008

Madeleines « easy MARX », « easy MARX » Madeleines

Madeleines « easy MARX  », « easy MARX  » Madeleines
Between you and me, this post is more a pretext to write a review about Thierry Marx ’ latest cookbook than to share an easy (but delicious, though) Madeleine recipe with you. Well, what can I say… This book has simply left me…disconcerted. Its “beauty”...
14 janvier 2008

Une entrée ensoleillée pour une journée « hibernée », a shiny appetizer for a rainy day

Une entrée ensoleillée pour une journée « hibernée », a shiny appetizer for a rainy day
Petite Corolle de Tartare de Cabillaud à la Mangue Cod Tartare and Mango in a flower-shaped Brick* Pastry Oh no, what is this dreadful weather ? If I didn’t have my kids to pick-up at school, the holidays dirty laundry to catch up and the meals to prepare,...
10 janvier 2008

Soufflés à l’Orange et Grand-Marnier de Jean-François Piège, Orange and Grand Marnier Soufflés by Jean-François Piège

Soufflés à l’Orange et Grand-Marnier de Jean-François Piège, Orange and Grand Marnier Soufflés by Jean-François Piège
For those of you who are not familiar with the name « Jean-François Piège », let me enlighten you : he is the Chef at « Les Ambassadeurs », the restaurant of the high-end Hotel de Crillon in Paris. After 12 years at the side of Ducasse, he has been the...
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