21 juillet 2007

Summer Food in the French Alps, part IV

A short visit to Turin, Italy - Une petite visite de Turin, Italie As one member of our party had a business meeting in Turin, we decided to go with him and enjoy everything Italy has to offer : wonderful gelati, the best cappuccini served with tiny pastries coated with melted sugar, pastas from another world and ...shopping ! Turin is not the nicest Italian City but it has its own charm, especially the center with its beautiful shops under old arcades. A walk on the borders of the Po River is also a must-do. And most important, it... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 10:40 - - Commentaires [3] - Permalien [#]

20 juillet 2007

Summer Food in the French Alps, part III

A simple fruity Salad : shrimp, watermelon, melon and peach salad Une salade très fruitée : Salade de crevettes, pastèque, melon et pêches A fresh and healthy Salad : Just some cooked shrimps (shelled), Watermelon and melon dices and peach slices.Some salad greens are also a good addition.Bon appétit ! Une salade saine et fraîche : quelques dés de pastèque et melon, une pêche coupée en fines tranches et des crevettes cuites. Une petite salade verte (ici de la frisée) pour le croustillant, quelques tours de moulin à... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 10:44 - - Commentaires [2] - Permalien [#]
18 juillet 2007

Summer Food in the French Alps, part II

Lunch at l'Auberge du Christomet, Megève. A wonderful restaurant with a scenic view on the infamous Montblanc mountain. Customers here are pampered from the aperitif taken in the garden with sunchairs and beds, through the café. The food is simple but good : we had a seafood marmite, a sauteed veal and a Steak Tartare. Kids can even enjoy the small wood swimming pool. You can easily spend a full day there.So close to heaven... Un repas merveilleux dans un cadre unique avec vue imprenable sur le Mont-Blanc. Ici les clients... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 10:41 - - Commentaires [4] - Permalien [#]
16 juillet 2007

Summer Food in the French Alps, part I

I am currently in the French Alps for 2 weeks. I arrived last thursday and the weather has been fantastic so far. I will try to send some "blog-cards" from time to time. Not an easy task though as I have no Internet access and have to go to a cyber café. Here are some pictures of the village (taken by yours truly) I am staying at (Megève). Enjoy !! Je suis en Haute-Savoie depuis jeudi dernier : temps superbe, région magnifique...Je vais essayer de vous envoyer quelques "cartes bloggales" (mon dieu que ce mot... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 11:16 - - Commentaires [8] - Permalien [#]
11 juillet 2007

Des baby-burgers de mon enfance, pour l’apéro ! Baby burgers snacks from my childhood !

Little « burger » snacks with Tuna and Preserved Lemon PastePetits Feuilletés « burger » à la pâte de Thon et Citron Confit When I was a kid, my family used to drive from Paris to the South of France every year in early july. It was a 10 hour drive, my 3 brothers and I were packed like sardines on the rear seats and this journey was a real nightmare (did I mention that my father’s car had no air conditioning ?) except for one thing : lunch break !! Ah, it was the best moment, for we could both... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 10:50 - Commentaires [6] - Permalien [#]
10 juillet 2007

Des restes de Tiramisu transformés en un nouveau dessert ! Tiramisu leftovers transformed into a new dessert !

     Do you remember my apricot tiramisu of last week ? Well, I had apricots and mascarpone cream left and I had to make another dessert for the following day, for a small number of guests. After a short brainstorming in my bath, "eureka", I found a new recipe idea, much lighter than another tiramisu again : so what do you think of my little apricots and rosemary skewers, served with a mascarpone/amaretto cream in a tiny vodka glass ???By the way, did you know that rosemary was excellent to... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 10:50 - Commentaires [8] - Permalien [#]

08 juillet 2007

Lunch at "Le Pré Catelan"

Date of Lunch : mid-june 2007 Résumé en français : Cadre magnifique, service impeccable et sympatique, plats à tomber à la renverse. Un moment d'exception pour une addition qui peut être "raisonnable" si l'on vient pour le déjeuner en semaine. Vivement recommandé pour une occasion particulière  (nous y étions pour notre anniversaire de mariage). The Chef Fréderic Anton has started his career with Gérard Boyer at les Crayères, then he became Joel Robuchon’s Chef de Cuisine. He’s been Le Pré... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 10:25 - Commentaires [5] - Permalien [#]
07 juillet 2007

Dinner at "Le Chateaubriand"

   Date of dinner : June 2007 Résumé en français : Mon cher Inaki, cela faisait plus d'un an que je "tannais" mon mari pour que l'on aille dîner chez toi ! Enfin ! Mais keskicé donc passé ce soir-là ? Nous étions 4 et nous avons tous été déçus ! Certains plats étaient vraiment fades et d'autres sans grand intérêt. Ahlala , voilà ce qui arrive quand on a des attentes trop élévées ! Bon, allez, je reviendrai peut-être pour le déjeuner avec des copines ! On m'a dit que les plats étaient plus... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 14:34 - Commentaires [2] - Permalien [#]
06 juillet 2007

Dinner at "Le Beurre Noisette"

Résumé en français : Après réclamations (!) , je vous propose quelques lignes synthétiques en français : Le menu dégustation à 40 euros est d'un rapport intéressant car il propose 2 entrées, 2 plats, 2 desserts. Les plats étaient assez bons dans l'ensemble à part un pigeon si peu cuit qu'il en devenait presque impossible à mâcher. Mais le principal problème était le service, qui, quoique sympatique, était d'une lenteur tout à fait anormale. Cela en devenait pesant ! Il y a aussi eu un malentendu : nous avions réclamé un... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 14:45 - Commentaires [0] - Permalien [#]
02 juillet 2007

Sauces and coulis (savory and sweet)/Sauces sucrées et salées

(last update in may 2015/dernière mise à jour en mai 2015) Savory Sauces/Sauces salées Home made Green Curry Paste/Pâte de curry vert "maison" Thaï Red Curry Sauce/Sauce de Curry Rouge Thaï Arabian Sauce for barbecues/Sauce Barbecue "orientale" Balsamic dressing/Vinaigrette Balsamique Tomato Coulis/Coulis de tomates fraîches Orange/Ginger Sauce/Sauce à l'orange et au gingembre Home made Satay Sauce/Sauce Satay Maison Ginger/Soy Sauce/Sauce Soja et Gingembre Orange and Lime Sauce/Sauce Orange... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 15:00 - - Commentaires [3] - Permalien [#]
Tags : , ,