"Froggy" Lavash Crackers with tomato powder and Herbes de Provence

Strips Lavash Crackers with dried coriander leaves and Cumin

Eggplant and Tomato Dip

Crackers “grenouille” aux herbes de province et poudre de tomate

Crackers traditionnels à la coriandre séchée et au Cumin

Sauce aubergines/tomates

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I am not sure my crackers are as thin as they were supposed to be, but I had fun with them and, most importantly, they were good. I used a fluted wheel for the “strips” crackers and a cookie cutter for the frog shape, in honor of my country of birth (and residence) : France. Aren’t they cute ?. And with herbs de province and tomato powder, they were a perfect match for the eggplant, tomato and garlic dip. I serve this dip with croutons bread almost every time I have guests at home. It is indecently yummy !

Pas sûre que mes crackers soient aussi fins que l’exigeait la recette mais je me suis bien amusée à les faire et surtout, ils étaient bons ! J’ai utilisé un emporte-pièce en grenouille pour les petits crackers et une roulette cannelée pour les « longs ». Quant à la sauce tomate/aubergine, je la sers presque à chaque fois que j’ai des invités, mais avec des petits croûtons.

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Lavash Crackers and eggplant/tomato dip

For the Lavash crackers recipe in English, please click here

Eggplant/tomato dip

2 eggplants

5 tomatoes

4 garlic cloves, crushed

Salt and pepper

Preheat oven 275°C ( 525°F).Clean eggplants and tomatoes.

Put all eggplants and tomatoes on a baking sheet lines with foil and bake until eggplants and tomatoes are black.

Remove from the oven, let cool a little. When they are easy to handle, peel them. But all in a large mixing bowl.

Add garlic and season. Using two knives at the same time, chop the mixture until it looks like a decent dip. If it is too liquid, drain the mixture through a sieve.


Mes Crackers et leur sauce aubergines/tomates

Pour la recette des crackers en français, rendez-vous ici. Si j’ai le temps, je ferai la traduction un peu plus tard.

Sauce Aubergines/Tomates

2 aubergines

5 tomates

4 gousses d’ail, écrasées

Sel et poivre

Préchauffer le four à 275°C, position grill.

Disposer les aubergines et les tomates sur une grille recouverte de papier alu.

Faire cuire au four jusqu’à ce que les tomates et aubergines soient noirs.

Retirer du four et laisser refroidir. Peler. Mettre tout dans un grand saladier, rajouter l’ail, assaisonner et hacher grossièrement avec deux couteaux utilisés simultanément en les croisant.

S’il y a trop de liquide, passer à travers une passoire.