Daring Bakers : Mes "Froggy" Crackers et sauce aubergines/tomates, My Froggy Crackers and eggplant/tomato dip
"Froggy"
Lavash Crackers with tomato powder and Herbes de Provence
Strips Lavash Crackers with dried coriander leaves and Cumin
Eggplant and Tomato Dip
Crackers “grenouille” aux herbes de province et poudre de tomate
Crackers traditionnels à la coriandre séchée et au Cumin
Sauce aubergines/tomates
I am not sure my crackers are as thin as they
were supposed to be, but I had fun with them and, most importantly, they were
good. I used a fluted wheel for the
“strips” crackers and a cookie cutter for the frog shape, in honor of my
country of birth (and residence) : France. Aren’t they cute ?. And with herbs
de province and tomato powder, they were a perfect match for the eggplant,
tomato and garlic dip. I serve this dip with croutons bread almost every time I
have guests at home. It is indecently yummy !
Pas sûre que mes crackers soient
aussi fins que l’exigeait la recette mais je me suis bien amusée à les faire et
surtout, ils étaient bons ! J’ai utilisé un emporte-pièce en grenouille pour
les petits crackers et une roulette cannelée pour les « longs ».
Quant à la sauce tomate/aubergine, je la sers presque à chaque fois que j’ai
des invités, mais avec des petits croûtons.
Lavash
Crackers and eggplant/tomato dip
For the
Lavash crackers recipe in English, please click here
Eggplant/tomato
dip
2 eggplants
5 tomatoes
4 garlic
cloves, crushed
Salt and
pepper
Preheat
oven 275°C ( 525°F).Clean eggplants and tomatoes.
Put all
eggplants and tomatoes on a baking sheet lines with foil and bake until
eggplants and tomatoes are black.
Remove from
the oven, let cool a little. When they are easy to handle, peel them. But all
in a large mixing bowl.
Add garlic and season. Using two knives at the same time, chop the mixture until it looks like a decent dip. If it is too liquid, drain the mixture through a sieve.
Mes Crackers et leur sauce aubergines/tomates
Pour la recette des crackers en français, rendez-vous ici. Si j’ai le temps, je ferai la traduction un peu plus tard.
Sauce Aubergines/Tomates
2 aubergines
5 tomates
4 gousses d’ail, écrasées
Sel et poivre
Préchauffer le four à 275°C, position grill.
Disposer les aubergines et les tomates sur une grille recouverte de papier alu.
Faire cuire au four jusqu’à ce que les tomates et aubergines soient noirs.
Retirer du four et laisser refroidir. Peler. Mettre tout dans un grand saladier, rajouter l’ail, assaisonner et hacher grossièrement avec deux couteaux utilisés simultanément en les croisant.
S’il y a trop de liquide, passer à travers une passoire.