26 novembre 2009

Menu de Fêtes : Coup d'envoi glamour avec cet amuse-bouche chic, Holiday Menu : a glamourous appetizer

Salmon Tartare with Mango, in Passion Fruit RindsTartare de Saumon à la Mangue en Coques de Passion My upcoming posts will all be about the Holiday menu I wish to make this year. I thought it might be a good source of inspiration for you whether you plan to cook for Hannoukah, Christmas, New Year's Eve or whatever. It is never too early to start planning and testing new recipes, isn't it ? A well-prepared cook is a relaxed cook on the big day ! Let's start this mini-saga with a very light and refreshing appetizer which your... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 07:30 - Commentaires [4] - Permalien [#]
Tags : , , , , , ,

23 novembre 2009

Ze Kitchen Galerie : Ze restaurant for French Food with an Asian twist !

Date of lunch : october 2009 Résumé en français Toutes les saveurs que j'aime ! J'ai vraiment un faible pour les produits asiatiques et il se trouve que Ze Kitchen Galerie...aussi ! Le bonheur est dans l'assiette, ici. William Ledeuil dit lui-même qu'il construit ses plats en respectant 3 éléments : le produit, la peinture et l'architecture. Tout est dit : la fraîcheur est là, ainsi que les couleurs et les textures. Un vrai régal pour les papilles et les pupilles.Courez-y !Voici ce que nous avons dégusté, un régal avec... [Lire la suite]
16 novembre 2009

Crumble exotique pour culino-dépressive, mais qui se soigne ! An exotic crumble for a too-well-fed-to-cook girl !

Crumble d'Ananas au Citron Vert et aux pistaches, Coulis de PassionPineapple, Lime and Pistachio Crumble, Passion fruit coulis I have been  in a "no cooking" mode these last weeks. But with all these restaurants I have been to lately, when I am at home I have the feeling that my belly is full from the morning to the evening. Excuse my english but "yuck" ! I can even say that I am almost disgusted by food. Oh.My.God. Not the best conditions to be creative in a kitchen...And it's cold, and it's dark too... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - Commentaires [9] - Permalien [#]
Tags : , , , , , ,
06 novembre 2009

Spécial "fô pô gâcher" : des rillettes avec les restes de poulet rôti, An economical snack : rillettes using chicken leftovers

Rillettes de Poulet à l'Estragon et aux EchalotesChicken Rillettes with Tarragon and Shallots I have already evoked my little "concern" about roast chicken leftovers : the carcass is easy to use (home-made broth), but what about the little pieces of flesh stuck on it and the wings (no wings amateurs in my little family) ? I thought it was a challenge to find fun ways to recycle them, until I realized that I now had quite a good list of "reasonable-housewife -wannabe" recipes in my own foodblog ! Three of... [Lire la suite]
Posté par FoodieFroggy à 08:00 - Commentaires [5] - Permalien [#]
Tags : , , , , , ,