750 grammes
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A Foodie Froggy in Paris
30 juillet 2008

Daring Bakers : Filbert Mini-Cakes

Daring Bakers : Filbert Mini-Cakes
Ouf, juste à temps pour poster mon nouveau challenge Daring Bakers ! Il s'agissait cette fois-ci d'un gâteau à la génoise aux noisettes et crème au beurre à la praline, le tout recouvert de ganache au chocolat. Jusqu'à la dernière minute (hier matin),...
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27 juillet 2008

Menu tout fruits, tout frais...A fresh and fruity menu

Menu tout fruits, tout frais...A fresh and fruity menu
Part I : Smoothie Cerises et Sirop de Roses, Cherry and Rose Smoothie The idea was not to make a whole "fruits only" menu, how boring ! No, I just wanted to have at least one fruit in each dish, from the aperitive drink to the dessert, as a subtile touch....
25 juillet 2008

Un polar historique et gastronomique, ça vous dit ?

Un polar historique et gastronomique, ça vous dit ?
Meurtres au Potager du Roy, de Michèle Barrière. Aaah, si Versailles m'était conté ...Et bien, justement , c'est le cas avec ce livre de Michèle Barrière. Ou plus exactement, le fonctionnement du Potager du Roy à l'époque du Roi Soleil. Tout commence...
21 juillet 2008

Le gâteau à l'orange de Maman Piège, Mummy Piège's orange cake

Le gâteau à l'orange de Maman Piège, Mummy Piège's orange cake
Childish, this recipe is, and for two reasons : first, it was one of Jean-François Piège's favorite cakes made by his mother when he was a kid. Secondly, because it is so easy that is is almost puzzling. So simple that I hesitated to post it on my blog,...
18 juillet 2008

Deux restaurants gourmands à Megève et environs

Deux restaurants gourmands à Megève et environs
Contrarily to what you might think, I am not spending all my vacation time eating and eating again. Not at all, I am also very busy...napping and sleeping at night, lol ! Well, for me, that's what good holidays are about : enjoying the local gourmet treasures...
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15 juillet 2008

Visite à la Ferme Bio...A visit to the local Organic Farm...

Visite à la Ferme Bio...A visit to the local Organic Farm...
What a pity, our gorgeous weather has finally led to a non-stop rainy week-end...Alas...And what a challenge it is to keep your kids "smartly busy" in a ski resort at summertime when the sky is grey and "crying" all the time. I had heard of this organic...
9 juillet 2008

Petite halte gourmande sur la route des Alpes...A short Gourmet stopover on the road to the Alps...

Petite halte gourmande sur la route des Alpes...A short Gourmet stopover on the road to the Alps...
If, by chance, you cross the Bresse region at lunch time while driving to your holiday place, do not hesitate to make a stop at Auberge de George Blanc, a laid-back lunch place close to his multi-star rated restaurant. The food is simple but very good...
5 juillet 2008

Un Piège merveilleux aux Ambassadeurs/A wonderful Piège (trap in french) at Les Ambassadeurs.

Un Piège merveilleux aux Ambassadeurs/A wonderful Piège (trap in french) at Les Ambassadeurs.
Date of lunch : june 2008. Résumé en français La magie à l’état pur, tout simplement. De la haute gastronomie comme on l’aime : goûteuse, raffinée, créative voire ludique, résolument moderne, le tout dans un cadre élégant (quoiqu'un peu froid à mon goût)...
2 juillet 2008

Muffin Monday #9 : plus que quelques jours ! Only a few days left !

Muffin Monday #9 : plus que quelques jours ! Only a few days left !
Muffins Pêches, Turrón et Romarin, comme un petit air de Barcelone Peach, Turrón and Rosemary Muffins, just like in Barcelona Right : La Sagrada Familia, Barcelona Yep, as a member of the jury, I really can’t wait to see your wonderful recipes ! As a...
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