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Recettes en Français en bas de page !
Do you remember, last week, when I promised to post 2 recipes using Home-made Green Curry Paste ?
So here they are ! Enjoy !
Green Curry and Coconut Milk Breasts of Chicken
You need for 6 servings :
6 Chicken Breasts (boneless and skinless)
6 tablespoons Home made Green Curry Paste
1.5 cup Coconut Milk (“for cooking”, not “for dessert”)
Steamed Rice
Extra Virgin Olive Oil
Sea Salt and Freshly Ground Pepper
Recipe :
Make your own Green Curry Paste.
Cut the chicken breasts into large dices.
In a soup plate, cover the chicken dices with the Green Curry Paste and refrigerate
at least one hour.
Some minutes before serving, heat olive oil in a wok or a non-stick frying pan.
When olive oil is hot, put the chicken dices and the curry paste in the pan.
When chicken is cooked (just cooked, not golden), add the coconut milk.
Bring to a boil , reduce to medium heat and cook 10 more minutes,
stirring frequently. Season.
Do not worry if you have a lot of liquid, it has to look like a soup.
Serve hot in bowls with steamed rice.
Sesame and Herb Crusted Salmon Fillets
You need for 6 servings :
20cl coconut milk (2/3 to 1 cup)
6 salmon fillets (medium size)
8 to 9 tablespoons Home made Green Curry Paste
100g (3.5 oz) sesame seeds (white or brown)
Sea Salt and Freshly Ground Pepper
Recipe :
Make your own Green Curry Paste.
In a soup plate, put the sesame seeds (at least two handfuls, you will add sesame
seeds little by little according to your needs ).
In another soup plate, arrange the Green Curry Paste.
Take a salmon fillet, sprinkle salt over it, then dip it in the first plate to coat it
with the sesame seeds at the bottom and on the sides.
Then, using a tablespoon, spread 1 tbsp of the green mixture on top the the fillet.
Cover the top with sesame seeds.
Repeat with all salmon fillets.
Set the salmon fillets coated with both green mixture and sesame, side by side.
Heat oven 200° C(400°F). Cook in the oven for 15 minutes, at the last minute
(while your guests are enjoying their appetizers).
In a skillet, place the remaining green sauce. Heat and add coconut milk.
Bring to a boil and mix. Season.
Serve the fillet with potato purée, and coconut sauce on the side.
Recettes en Français
Poulet au Curry Vert et Lait de Coco
Pour 6 personnes:
6 blancs de poulet
6 Cs de Pâte de Curry Vert Maison
40 cl de lait de Coco
Riz vapeur
Huile d'Oilve Extra Vierge
Sel et Poivre du moulin
Recette:
Faites votre propre Pâte de Curry Vert.
Coupez les blancs de poulet en gros dés.
Dans un plat creux, recouvrez les poulets de la pâte. Laissez mariner au frais pendant 1 heure.
Quelques instants avant de servir, chauffez de l'huile d'olive dans un Wok ou une poêle anti-adhésive.
Quand l'huile est chaude, ajoutez les poulets et la pâte.
Quand le poulet est cuit (blanc, pas doré), ajoutez le lait de coco.
Amenez la sauce à ébulltion, reduisez le feu sur moyen et faites cuire encore 10 minutes,
en remuant fréquemment.Assaisonnez.
Si c'est très liquide, c'est normal, cela doit ressembler à une soupe.
Servez chaud avec du riz vapeur.
Saumons en croûte d'herbes et de sésame
Pour 6 personnes :
20cl lait de coco
6 pavé de saumon, sans peau, sans arête
8 à 9 CS de pâte de Curry Vert Maison
100g de graines de sésame (blanc ou doré)
Sel et Poivre du Moulin
Recette :
Faites votre propre Pâte de Curry Vert.
Dans un plat creux, disposez les graines de sésame.
Dans un autre plat creux, la pâte de curry vert.
Prenez un pavé de saumon, salez-le, et plongez-le dans l'assiette de sésame pour
recouvrir le dos et les côtés.
Puis, à l'aide d'une cuillère à soupe , étalez 1 CS de pâte sur le dessus du pavé.
Recouvrez ensuite de graines de sésame.
Répétez l'opération avec les 5 autres pavés de saumon.
Disposez les 6 pavés recouverts de sésame côte à côte sur une plaque à patisserie.
Faites cuire à 200°C. au dernier moment (au moment où vos invités dégustent leur entrée).
Dans une poêle, placez le reste de pâte de curry vert, faites chauffer quelques secondes
et ajouter le lait de coco. Faites bouillir et assaisonnez.
Servez les pavés avec de la purée maison et la sauce verte sur le côté.
Green Curry and Coconut Milk Breasts of Chicken
(Blancs de Poulet au Curry Vert et au Lait de Coco)
and
Sesame and Herb Crusted Salmon Fillets
(Pavés de Saumon en Croûtes d'Herbes et de Sésame)